Čo je to doména?

Čo je to doména?

Doména je názov alebo adresa, ktorú používame na identifikáciu webovej stránky. Jedná sa o unikátny identifikátor, ktorý určuje, kde sa nachádza konkrétna webová stránka na internete. Zvyčajne sa skladá z názvu domény a tzv. prípony, ktorá ukazuje, v akej krajine sa daná stránka nachádza alebo aký typ stránky predstavuje.

Názov domény môže byť ľubovoľné slovo alebo kombinácia slov, ktoré si vyberá majiteľ stránky. Napríklad, ak si chcete vytvoriť stránku pre svoj obchod s kvetmi, môžete si zvoliť názov domény ako napríklad "kvetinovysvet.sk" alebo "obchodskvetmi.sk". Avšak, musíte sa uistiť, že daná doména ešte nie je obsadená.

Prípony sú najčastejšie používané krajiny, ako napríklad ".sk" pre Slovensko, ".cz" pre Česko, alebo ".hu" pre Maďarsko. Existujú však aj prípony pre iné typy webových stránok, ako napríklad ".com" pre komerčné stránky alebo ".org" pre neziskové organizácie.

Domena môže byť registrovaná prostredníctvom registrátora domén. Toto je spoločnosť, ktorá má oprávnenie zaregistrovať a spravovať domény pre svojich klientov. Registrácia domény obvykle vyžaduje zaplatenie poplatku, ktorý sa zvyčajne platí ročne. Po zaregistrovaní domény si môžete vytvoriť webovú stránku a používať názov domény ako adresu pre vašu stránku.

Doména je dôležitá súčasť webovej stránky, pretože pomáha s jej identifikáciou a rozpoznávaním medzi množstvom iných stránok na internete. Preto je dôležité zvoliť si vhodný názov domény, ktorý bude jasný, zapamätateľný a povedie návštevníkov na správnu stránku.

Doménu pre vašu stránku vám vieme zaregistrovať, máme s tým bohaté skúsenosti už od roku 2000. Kontaktujte nás a vyberieme pre vás tu najvhodnejšiu doménu.

Reklame na internete a tvorbou stránok sa venujeme 24 rokov a spravovali sme už viac ako 500 reklamných kampaní a naprogramovali 1047 stránok.

Zavolajte nám na číslo 0903 777 321 alebo napíšte a spoločne nájdeme najlepšiu reklamu na zviditeľnenie Vašej stránky.

   Súhlasím so spracovaním osobných údajov.

HORE